Odbojkaški klub invalida Banja Luka

 

Igrači, treneri i uprava

Republika Srpska U klubu imamo kvalitetne igrače i trenere, kao i upravu koja se trudi da igračima obezbjedi sva moguća sredstva za život kluba.

Igrači

Crnobrnja Stevan, Đuran Dragan (Čapro), Bajić Miodrag (Vidovnjak), Gajić Borislav (Boća), Ješić Zoran (Žandar), Zorić Dragiša, Uzelac Duško, Kukić Krstan (Krle), Srdić Miroslav (Deda), Pejčinović Željko (Točkonja), Dojčinović Ratko (Trulež), Relić Mirko (Ekonom), Grbić Novak (Moj pečat), Đurić Darko (Đuka), Vukosavljević Davor (Točkić), Borojević Živko, Đukić Milanko (Mali), Popović Dragan, Pavlović Milorad, Gajić Branislav, Samardžija Mihajlo, Hotilovac Nedžad (Bošnjak).

U klubu je bilo još igrača, koji su napustili klub.

Gajić Branko, Stanić Velibor, Gvozden Rade (Žuti), Guduraš Darko, Đukić Davor, Orešković Milan, Todorović Siniša, Grbić Miroslav, Džakula Siniša, Volaš Željko, Miletić Dragan, Zdrinja Borislav, Pandžić Stojko.

Trener

Draško Madžar (Pedagog),

Uprava

Grbić Novak, Gajić Igor.

 • Najnovija postava
  Najnovija postava OKI "Banja Luka"
 • Jedna od prvih postava
  Jedna od prvih postava
 • Postava iz 2001
  Postava iz 2001
 • Postava iz 2002
  Postava iz 2002
 • Postava iz 2003
  Postava iz 2003
 • Turnir u Hamburgu 2004
  Turnir u Hamburgu 2004
 • Postava iz 2006
  Postava iz 2006
 • Postava iz 2007
  Postava iz 2007
 • Postava iz 2008
  Postava iz 2008
 • Postava iz 2009
  Postava iz 2009
 • Postava iz 2010
  Postava iz 2010
 • Postava iz 2012
  Postava iz 2012

Igrači

Crnobrnja Stevan Crnobrnja Stevan, rođen 1984, zaposlen, neoženjen, dupla potkoljena amputacija, jedan od mlađih igrača, takođe i najboljih, kad udari loptu, to je poen ili je slomljena košarkaška tabla, često se dešavalo da sudije nisu ni vidjele loptu, član kluba od 2001. godine, došao je kod nas kao dijete, a sad je momčina za primjer.
Đuran Dragan Đuran Dragan, rođen 1973, nezaposlen, oženjen, potkoljena amputacija, jedan od boljih igrača, poznatiji kao Čapro, član kluba od osnivanja, imao je nekih izleta, ali sad je s nama i tu mu je najbolje, kako i sam kaže, dobro se kreće u polju, ali kad krene veslati sve je gotovo.
Bajić Miodrag Bajić Miodrag, jedan od boljih igrača, poznatiji kao Vidovnjak, rođen 1971, oženjen, povreda noge, član kluba od 2002, bio bi on s nama, ali nije znao da postoji ovakav kolektiv, dobro se kreće u polju, zna smuljati, ali na mreži je tanak, lijena mrcina, voli da zakuvava.
Gajić Borislav Gajić Borislav, jedan od najboljih igrača, poznatiji kao Boća, rođen 1978, neoženjen, potkoljena amputacija, član kluba od 2000, Čovjek za sve pozicije u sjedećoj odbojci, tehničar, libero, čak i napadač, samo je nizak za napadača ili blokera, čovjek sa najboljim prstima.
Ješić Zoran Ješić Zoran, kapiten ekipe, poznatiji kao Živčo, rođen 1973, zaposlen, oženjen, potkoljena amputacija, čovjek koji igra sve moguće pozicije, sve je dobro dok ne poživčani, onda ekipa zna pasti u rezultatsku krizu, on je jedan od osnivača kluba.
Zorić Dragiša Zorić Dragiša, rođen 1972, oženjen, potkoljena amputacija, jedan od najboljih smečera, gdje on udari trava ne raste. Klub je napuštao i vraćo se u njega, nadamo se da je sad odlučio da ostane trajno.
Uzelac Duško Uzelac Duško, jedan od novijih igrača, rođen 1982, neoženjen, amputirana šaka, i pored toga što mu je amuptirana šaka, kreće se dobro u polju, uči da smečuje i prima loptu, ali pošto je mlad ima još nade za njega, član kluba od 2008, dotad je bio u KSO "Krajišnik" iz Banja Luke.
Kukić Krstan Kukić Krstan, poznatiji kao Krća, najstariji član kluba, od igrača, rođen 1961, oženjen, potkoljena amputacija, jedna od glavnih maskota, zbog svojih godina teže se kreće u polju, ali još uvijek zna dobro odservirati, kao i smečovati i uloviti na mreži.
Srdić Miroslav Srdić Miroslav, poznatiji kao Deda, jedan od starijih članova kluba, rođen 1964, sretno razveden, natkoljena amputacija, i pored svojih godina koje nose, slabije kretanjje u polju, smeč mu je svake godine sve slabiji, ali još uvijek zna da prođe, ima svoje zahtjeve pola metra od mreže.
Pejčinović Željko Pejčinović Željko, poznatiji kao Točkonja, jedan od starijih članova kluba, rođen 1964, oženjen, povreda nogu i kuka, i pored svojih godina koje nose, slabije kretanje u polju, smeč mu je ponekad odličan, ali više puta očajan, ali još uvijek zna da prođe, u bloku bi mogao biti bolji, ali kad se vidi njegova krštenica sve je jasno.
Dojčinović Ratko Dojčinović Ratko, poznatiji kao Trulež, jedan od osnivača kluba, rođen 1967, oženjen, natkoljena amputacija, s obzirom na godine i na nadimak, on još uvijek nije pokazao sve, najviše zbog Ješić Zorana, jer onda bi dotični ostao bez mjesta u ekipi.
Relić Mirko Relić Mirko, poznatiji kao Ekonom, rođen 1972, neoženjen, potkoljena amputacija, glavni u klubu za sve poslove, naša curica za sve, birokratski poslovi, majstorski poslovi, sve on obavlja, kao igrač, s obzirom na godine, visinu i kilažu, on ne može bolje, pa mu to treba oprostiti.
Đurić Darko Đurić Darko, poznatiji kao Đuka, rođen 1973, oženjen, natkoljena amputacija, u istoriji sjedeće odbojke on je ušao sa svojim udarcem koji sad svi zovu Đuka. Voli da igra smečera, ali na ostalim pozicijama je slab.
Vukosavljević Davor (Točkić) Vukosavljević Davor (Točkić), rođen 1982, nesretno razveden, težak invalid, nastradao, kao dijete nesretnim slučajem. Zbog svoje invalidnosti, nažalost nije u stanju da pruži najbolje što može u ovom sportu, ali je zato naša maskota... Čika Čika ...
Borojević Živko Borojević Živko, poznatiji kao Žika, rođen 1975, neoženjen (mislim sumnjiv, što se toga tiče, postoje indicije da nije, ali papir je bitan), lakši invalid, Trulež je mislio da je najljenji u klubu dok se Žika nije pojavio.
Đukić Milanko Đukić Milanko, poznat kao Mali, dijete u klubu, rođen 1994, normalno neoženjen, zbog svoje mladosti, zuji mu još u glavi, tako da na parketu ne pokazuje sve svoje mogućnosti, nadamo se da će sa godinama početi igrati bolje.
Pavlović Milorad Pavlović Milorad, rođen 1986, neoženjen, teži invalid. U klubu je već nekoliko godina, sa jednom pauzom, zbog obaveza, zbog invalidnosti nemože da nam pruži bolju igru. Možda bi mogao više da pruži, ali ga kapitalista Vidovnjak iscrpi.
Gajić Branislav Gajić Branislav, rođen 1991, oženjen, lakši invalid, član kluba zadnje četiri godine. Zbog svoje mladosti i neiskustva još nam nije pokazao sve mogućnosti, potencijal ima, samo još kad bi se rješio problema sa epruvetama. Svaka sličnost sa pokojnim imenjakom je namjerna i nije slučajna.
Popović Dragan Popović Dragan, Poznatiji kao Pop, rođen 1974, oženjen, natkoljena amputacija, član kluba od 2000 sa većom pauzom zbog članstva u KSO "Krajišnik". Smečer, ali zbog svojih gabarita i to slabije radi u zadnje vrijeme.
Samardžija Mihajlo Samardžija Mihajlo, rođen 1986, oženjen, član kluba duži niz godiana sa pauzama. Zdrav igrač, mislim fizički, odličan kao tehničar, ali ga bol, bol i samo bol sprečava da u punom svjetlu zaigra.
Hotilovac Nedžad (Bošnjak) Hotilovac Nedžad, poznatiji kao Bošnjak, rođen 1970. godine, oženjen, potkoljena amputacija, nije zadnji zato što je Bošnjak, već je zadnji što već par godina nije bio na treningu, ali zbog konstitutivnosti naroda mi ga još uvijek držimo u klubu

Trener

Madžar Draško Draško Madžar, poznatiji kao Pedagog, rođen 1975. godine, oženjen, bio trener kluba od 2000. godine do 2012, ponovo od 2016. godine, u klub ga je doveo Gajić Branko (laka ti zemlja). Pored toga što je bio trener kluba, on je i trener Reprezentacije Srbije i Republike Srpske i igrač OKI "Banja Luka", čovjek koji bi dva oka u glavi zavadio, ili posvađao dva trotoara, kao igrač odličan je na svim pozicijama, a kao trener se dokazao time što su nam vitrine pune pehara.

Uprava

Grbić Novak Grbić Novak, poznatiji kao Grba, rođen 1969. godine, amputacija ruke, oženjen, predsednik kluba od 2000. godine, kao predsednik kluba zaslužan je isto toliko, ali i više za dobre rezultate, kao i igrači i treneri, jer je omogućio sve što smo tražili, pa i više od toga. Zbog obaveza nije više toliko aktivan na treningu, a i trener ga ne voli.
Gajić Igor Gajić Igor, glavni urednik magazina "Novi reporter", zbog prijateljstva sa članovima kluba, on je prihvatio da nam pomaže koliko može, isto toliko i da odmaže koliko može.

Arhivirani podaci

Generalni sponzor kluba

Hemofarm Banja Luka Hemofarm preduzeće, već duži niz godina pomaže klubu i on nam je glavni sponzor, preduzeće se inače bavi proizvodnjom lijekova, a u Republici Srpskoj je oformljen 2003. godine.

Sponzori kluba

Nestro Petrol a.d. Banja Luka Nestro Petrol a.d. Banja Luka. akcionarsko društvo za proizvodnju, promet nafte, naftnih derivata i prirodnog gasa, glavno preduzeće za tu vrstu poslova u Republici Srpskoj.

Volksbank Banja Luka Volksbank, banka osnovana 2007. godine, kao dio Volksbank International Grupacije i jedna je od značajnijih banaka u Republici Srpskoj.

Prijatelji kluba

Grad Banja Luka Od samog osnivanja kluba 1999. godine Grad Banja Luka nam je uvijek izlazio u susret i pomagao kad nam je bilo najpotrebnije, ovom prilikom posebno se zahvaljujemo Gradonačelniku Dragoljubu Davidoviću.

Grad Banja Luka je spoznala kvalitet ovog kolektiva pa nas je nagradila Plaketom Grada Banja Luka.

Vlada Republike Srpske Zahvaljujući Vladi Republike Srpske, posebno Ministarstvu sporta i omladine, klub živi već duži niz godina i postiže zavidne rezultate.